2021-01-11 14:29:13• hírek • közlemény

Kereskényi Gábor: A minisztérium biztosítsa az oltóközpontok felszereléséhez és működtetéséhez szükséges összeget

Az Egészségügyi Minisztérium sürgősségi kormányrendelettel az önkormányzatokra bízná a COVID-19 elleni védőoltás lebonyolítását, amely során nemcsak a megfelelő oltási központoknak kell helyszínt biztosítani, hanem a polgármesteri hivataloknak kellene felszerelni azokat és a személyzetet bérezését is biztosítaniuk kell.

Kereskényi Gábor polgármester szerint a minisztériumnak nem lenne szabad lepasszolnia ezt a rendkívül fontos feladatot, és amíg el nem múlik a veszély, minden energiájukat a védőoltáskampány megszervezése kellene fordítaniuk.


Ahogy azt a Romániai Municípiumok Egyesületének frissen megválasztott elnöke, Emil Boc kolozsvári polgármester is kifejtette, minden polgármester egyetért azzal, hogy a védőoltás-akció minél hamarabbi lebonyolítása rendkívül fontos, hiszen csak ezt követően térhet vissza az élet a rendes kerékvágásba.


„A sürgősségi kormányrendelet feladatokat és felelősséget hárít az önkormányzatokra, miközben nem biztosítja az ehhez szükséges anyagi fedezetet. Éppen ezért módosítani kell rajta, úgy, hogy a költségek és a feladatok is arányosan legyenek elosztva. Ahhoz, hogy az oltási akció sikeres legyen, az Egészségügyi Minisztériumnak is felelősséget kell vállalnia, ki kell vegye a részét belőle.” – fejtette ki a helyzet kapcsán Kereskényi Gábor polgármester.


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal már kijelölte azt az öt épületet amelyben az oltási központok lesznek berendezve, ugyanakkor egyéb városokhoz hasonlóan kéri a minisztériumot, hogy biztosítsa az ezek felszereléséhez és működtetéséhez szükséges összeget.


„Abban az esetben, ha nem lesznek biztosítva az ehhez szükséges alapok, egyéb, fontos beruházások kivitelezése maradhat el” – nyilatkozta a polgármester.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: